was successfully added to your cart.

Ostoskori

Pärmäkoski testasi keväthangilla tulevan kauden uusia prototyyppisuksia.

Pärmäkoski on saanut päivitettyä kisakalustoaan kuluneelle kaudelle hyvin uuden runkomallin suksilla. Kuva Lahden maailmancupista, jossa Pärmäkoski juhli kauden toista palkintopallisijoitustaan. Kuvassa ovat myös kilpailun kakkonen Ebba Andersson (SWE) (vas.) ja kilpailun voittaja Therese Johaug (NOR) (kesk.) Kuva: © Modica/NordicFocus.

Krista Pärmäkoski on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa, hiihtovälinevalmistaja Madshusin kanssa. Näin ollen Pärmäkoski hiihtää ainakin Obersdorfin MM-kilpailuihin tähtäävän kauden (2020-2021) sekä Pekingin talviolympialaisiin huipentuvan kauden (2021-2022) tutussa suksitallissa. Sopimus kattaa suksien lisäksi monot. Sopimusneuvottelut kestivät kuukausia, mutta lopulta päätös yhteistyön jatkosta oli molemmille osapuolille helppo.

Pärmäkoski on ollut erittäin tyytyväinen Madshusin tarjoamaan palveluun ja tallin aktiiviseen tuotekehitykseen:

”Olemme viime vuosina päässeet myös itse vaikuttamaan tuotekehitykseen sekä suksien että hiilikuitumonojen osalta.  Yhteistyö on sujunut hyvin ja Madshusilla on ammattitaitoinen tiimi kehittämässä suksia. Uskon, että Madshusin suksikalustolla voi voittaa isoja kisoja”, kommentoi Pärmäkoski.

Pärmäkoski on hiihtänyt koko uransa ajan Madshusin suksilla:

”Itse asiassa ensimmäiset combi-suksenikin olivat Madshus-merkkiset. Lapsesta asti kaikki sukseni ovat olleet samaa merkkiä, joten onhan tässä jo aikamoinen yhteinen taival koettuna”, kuvailee Pärmäkoski.

Haavisto tuki Pärmäkosken päätöstä jatkosopimuksesta

Pärmäkosken henkilökohtainen valmentaja Matti Haavisto on ollut vuosien varrella aktiivisesti yhteydessä Madshusin kehitystiimiin ja luottaa suksien kilpailukykyyn:

”Nykyään uusia prototyyppisuksia valmistetaan myös Kristan mitoilla, joten erilaisia runko- ja pohjamateriaalivaihtoehtoja pääsee testaamaan heti alkuvaiheessa. Palvelu on ollut Madshusin suunnalta kaikin puolin hyvää ja luottamus tekemiseen on molemminpuolinen”, kommentoi Haavisto.

Uusia suksia on testattu jo päättyneellä kaudella ja testit jatkuivat myös kauden jälkeen:

”Uudet Redline 3.0 -rungon sukset ovat olleet lupaavia. Suurin osa kuluneen kauden kilpailuistakin hiihdettiin jo uuden rungon suksilla”, kertoo Haavisto.

Pärmäkoski on ollut erittäin tyytyväinen Madshusin tarjoaamaan suksitestaus- ja tuotekehityspalveluun. Kuvassa Lillehammerin maailmancupista suksien kanssa hääräävät Pärmäkosken suksia maajoukkuerekalla voiteleleva Are Mets (EST) (vas.) ja Madshusin tallitoiminnasta vastaava Sylvain Fanjas Claret (FRA) (oik.). Kuva: © Modica/NordicFocus.

Oma suksitestaaja mukana myös tulevalla kaudella

Madshus on toiminut palkanmaksajana Pärmäkosken omalle suksitestaajalle, seurakaveri Maaret Pajunojalle suksien testauksesta maailmancup-kiertueella edellisen kahden kauden ajan. Nyt allekirjoitettu jatkosopimus pitää sisällään vastaavan palvelun myös tuleville kausille.

”Koko Kristan kisasuksikalustosta on nyt selkeämpi kokonaiskuva ja pystyimmekin tarjoamaan Madshusin tehtaalta tulleita uusia pareja monena kisaviikonloppuna vertailupareiksi vanhoille tykkipareille”, kuvailee Pajunoja.

 

Kymmenkertainen arvokisamitalisti Krista Pärmäkoski on kertonut aiemmin Pekingin talviolympialaisten olevan uran päätavoite. Pekingin talviolympialaisissa Pärmäkoski hiihtää Madshusin suksilla ja monoilla sekä Swixin sauvoilla.

Leave a Reply