was successfully added to your cart.

Ostoskori

Norjassa sijaitseva Sognefjellet joko ihastuttaa tai vihastuttaa. Tänä vuonna Sogne (jota näin puhekielessä käytän) tarjoili ihastusta. Leirillä oli yksi ainoa sadepäivä, muuten oli joko pilvistä tai auringonpaistetta sekä ladut viimeisen päälle kunnossa. Sognefjellet sijaitsee Oslon lentokentältä n. 5 tunnin ajomatka päässä Jotunheimenin vuoristossa. Vuoristo-olosuhteista johtuen Sogne ihastuttaa tai vihastuttaa, koska kelit saattavat näin keväällä vaihdella +15 asteesta aina sinne reilusti miinuksen puolelle, väliin mahtuu sateita monessa eri muodoissa.

Sognehan ei itsessään ole mikään turistin ihanne lomakohde, mikäli ei tykkää hiihtämisestä, SkiMoilusta tai retkeilystä. Sognefjelletistä lähimpään isompaan kylään on reilun puolen tunnin matka, joten tarvittavat eväät kannattaa napata matkaan jo menomatkalla! Ja niin kuin alla olevasta kuvasta näkyy, Sognefjelletissä on siis ainoastaan tämä majapaikka, mikä tekeekin siitä itselleni ihan loistavan treenimestan! Kun ruoka, treenipaikka (tällä kertaa siis hiihtolatu) ja majoitus on kunnossa, voin urheilijana keskittyä ainoastaan treenaamiseen. Nykyään myös netti ja puhelinverkko toimii moitteettomasti. Näin ei ollut kun ensi kerran vuonna 2010 olin maajoukkueen matkassa Sognessa!

*Kuvassa näkyy Sognefjellshytta; Sognen ainoa majoituspaikka, josta lähimpään kauppaankin on yli puolen tunnin matka 🙂

Treenattuahan tuli!

Leiri koostui paljolti hiihtämisestä, mutta lyhyitä juoksulenkkejä, kuntopiiriä ja liikkuvuutta kuului myös ohjelmaan. Ennen kaikkea oli tärkeää saada paljon lumihiihtoa, koska seuraava lumileiri on vasta lokakuussa Val Senalesissa (Italia). Ja treenattuahan tuli! Leiri kesti sunnuntaista sunnuntaihin pitäen sisällään

  • 14 harjoitusta /
  • 34 tuntia 20 minuuttia /
  • 443,4 kilometriä,

Treeneissä poltetut kalorit olivat 20898 kcal, joka siis tekee päivää kohden 2985 kcal! Viikon kokonaiskulutus Polarin mittarin mukaan oli 34913 kcal, joka tekee keskimäärin päivää kohden 4364 kcal. Syödä siis sai ja paljon. Kaikkia kaloreita ei pysty saamaan ns. ”puhtaasta” ruoasta, vaan lisäksi on urheilijan myös herkuteltava, jotta elimistö palautuu ja on taas valmis seuraavan päivän harjoituksiin! Paluumatkalla vielä pysähdyttiin ostamaan pullat Matin kanssa, jotta palaudutaan leirin rasituksista 🙂

*Urheilijakin saa herkutella; paluumatkan pulla!

Ruotsalaisten ihailtavaa keskittymistä

Kaikki, jotka tätä blogia lukee, tietää varmasti tilanteen, että päätin hypätä maajoukkueesta sivuun kesän ja syksyn ajaksi ja hakea mahdollista treeniseuraa ulkomaisista huipuista. Sitähän myös tältä leiriltä hain, koska tiesin, että Ruotsin maajoukkue leireili samaan aikaan Sognessa. Tein heidän kanssaan tehotreeneistä yhden nopeusharjoituksen sekä kovemman MK-harjoituksen; harjoituksen, jossa laktaattia kertyy kroppaan jo reilusti. Näissä harjoituksissa sain otattaa useampaa Maailmanmestaria ja olympiamitalista vastaan. Harjoituksissa oli hieno huomata se, että kaikilla oli halu olla parempi kuin toinen. Kun tehdään, niin tehdään eikä pölistä. Viikon sivusilmällä ruotsalaisia seuranneena voi vetää yhteen: harjoituksissa ei juurikaan kukaan keskustele keskenään ja suurin osa harjoituksista tehdään yksin, keskittyen juuri siihen yksittäiseen harjoitukseen, mitä parhaillaan toteutetaan. Ja uskon, että juuri tästä keskittymisen tasosta johtuen Ruotsin joukkueesta löytyy niinkin monta kovaa hiihtäjää. Mutta, taisivat he myös ihan mielellään ottaa mut mukaan treeneihin, sillä yrittivät saada mut mukaan vielä lähtöpäivän tehoharjoitukseenkin!

Oon heille todella kiitollinen siitä, että sain sitä tarvittavaa sparria sekä uusia näkökulmia treeneihin! Alla muutama kuva yhteistreeneistä Ruotsin maajoukkuenaisten kanssa:

*Fridan (Karlsson) kanssa nopeusveto menossa, kumpihan on ohituskaistalla?

Askeettisuudessa on se ihanuus

Summa summarum. Leiri oli kaikkinensa onnistunut ja sain toteutettua kaikki halutut harjoitukset suunnitellusti. Sogne on ja tulee pysymään yhtenä mun lemppari leiripaikoista, juurikin sen askeettisuuden ja helppouden takia. Hotellin ovelta voit laittaa sukset jalkaan ja lähteä toteuttamaan itseään. Seuraava leiri tulee olemaan ennen juhannusta Norjassa (ks. kalenteri), mutta tällä kertaa legendaarisella Holmenkollenilla, missä myös mun on tarkoitus kisata kauden ensimmäinen rullahiihtokisa Norjan huippuja vastaan!

*Ilolla kohti seuraavaa leiriä!

Ihanaa kesää!

Krista

Leave a Reply