was successfully added to your cart.

Ostoskori

Blogi julkaistiin alunperin aamulla 30.4.2020 PARMAblogissa täällä.

Ympäri maailman levinnyt koronavirus on muuttanut meidän kaikkien elämää. Monilla työt ovat siirtyneet neljän seinän sisälle kotiin ja työpaikoilla töitään tekevät ovat tottuneet kontaktien välttämiseen ja hygieniasta huolehtimiseen. Urheilijan elämässä kisakauden viimeiset osakilpailut peruttiin ja yhteisharjoittelusta on siirrytty yksin tehtäviin treeneihin.

Kotisohville ei kannata kuntoliikkujankaan jämähtää, sillä kutistuvan liikunnan vaikutukset tuntuvat kropassa nopeasti. Valoisat aamut ja lämpenevät kevätillat ovatkin mitä parhainta aikaa tehdä ryhtiliike ja patistaa keho uudestaan liikkeelle.

Treeneissäkin korona on huomioitava

Kontaktien välttäminen on tärkein huomioitava asia tämän ärhäkän viruksen leviämisen hidastamiseksi. Tämä on hyvä pitää mielessä, myös liikkumaan lähdettäessä. Ulkona harrastettavat yksilölajit ovat tietty parhaita, sillä niissä kontakteilta on helppoa välttyä, kunhan ei liiku kaikkein suosituimmilla ulkoilupaikoilla. Jos edellisestä juoksulenkistä on jo kulunut paljon aikaa, voi homman aloittaa vaikka mukavasti veren kiertämään pistävällä sauvakävelyllä. Kun vauhti kiihtyy esimerkiksi juostessa tai pyöräillessä, on syytä ottaa turvaetäisyyttä paljon enemmän kuin normaalisuosituksen mukainen yksi metri.

Vaikka kuntosalit ovat viruspandemiasta johtuen kiinni, niin lihaskuntoharjoitteluakaan ei sovi unohtaa. Sitä pitäisi suositusten mukaan tehdä pari kertaa viikossa. Kuntosalin voi korvata ihan kotilattialla tai pihanurmella vaikkapa jalkakyykyillä tai punnerruksilla oman kehon painoa hyödyntäen.

Käsienpesut on myös tärkeä muistaa lenkille lähdettäessä ja kotiin palatessa. Ja jos tuntee itsensä vähänkään sairaaksi, tulee fyysistä rasitusta välttää. Ainakaan rasittavaa liikuntaa ei saa harrastaa lainkaan.

Työmatkaliikunta antaa virtaa

Jos käy töissä työpaikalla, nyt on hyvä aloittaa työmatkaliikunta esimerkiksi kävellen tai pyörällä työmatka taittaen ja julkisia liikennevälineitä välttäen. Kotioloissa etätöitä tehdessä on syytä tauottaa päivää ja kahvihetken voi korvata pienellä reippailulla.

Pienen ja terveellisen hien saa toisaalta pintaan myös ihan perinteisellä hyötyliikunnalla. Kevään pihatyöt ja haravointi ovat mitä mainiointa jumppaa koko keholle. Vappuviikonloppuna voi reippailun jälkeen hyvillä mielin nauttia sokerimunkin ja ison lasillisen kotona itse tehtyä simaa.

Pidetään huolta toisistamme ja kunnostamme!

PARMA on betonirakentamisen johtava asiantuntija ja Krista Pärmäkosken pitkäaikainen yhteistyökumppani.

Leave a Reply